Iata ce trebuie sa facem daca se ingalbenesc frunzele castravetilor

Cu totii ne intalnim cu situatia in care frunzele castravetilor se usuca,se ofilesc,se ingalbenesc sau apar pete ciudate pee le.Identificati cauza exacta pentru care se intampla acest lucru.

6 cauze de ce se ingalbenesc frunzele castravetilor.

 

Iluminare insuficienta

Insuficienta de lumina e principal cauza in cazul in care frunzele se ingalbenesc in partea de jos a tufelor de castraveti.Cel mai probabil,tufele au fost rasadite prea aproape una de alta.Curatat din cand in cand tufele de frunzele galbene.

Udarea incorecta

Castravetii iubesc apa.Insa,excesul de umiditatea poate crea acelasi efect ca cel produs de seceta.Udata castravetii de 3 ori pe saptamana in zilele de vara,iar in timpul caniculei,udati-i in fiecare zi.Folositi o cantitate de apa astfel incat sa ajunga la radacini.

Bolile fungice

Fuzarioza sau verticiloza pot duce la ingalbenirea frunzelor.Ele usuca frunzele,distrug intreaga tufa pana cand planta isi pierde intreaga viata.Ele apar dupa variatiile bruste de temperatura.

Daunatorii

Musculita alba si paianjenul rosu comun se hranesc cu sucul frunzelor de castraveti.Ele se usuca si ingalbenesc.Preparati o solutie traditional pentru a scapa de ei.

Fertilizarea si ingrasamintele

-daca se usuca marginile frunzelor,aveti nevoie de potasiu si magneziu.

-daca sunt linii verzi pe frunze,atunci planta are nevoie de mangan si fier

-daca partea de sus se ingalbeneste,e nevoie de cupru.

Varsta

Dupa ce roada e completa,frunzele se ingalbenesc.

Solutionarea problemei:

De ce se ingalbenesc frunzele castravetilor:solutionarea problemei

Proxilaxia e cel mai util tratament.Urmati aceste sfaturi pentru a evita .

Respectati regulile de rotatie a culturilor

Solutionarea problemei:

Respectati regulile de rotatie a culturilor

Castravetii trebuie crescuti pe o parcela noua in fiecare an.Nu se recomanda cultivarea in acelasi loc a dovleacului si castravetelui,deoarece sunt expusi la aceeasi daunatori.

Respectati regulile de udare

Ei iubesc sa fie udati.Puteti sa folositi mulcirea solului care va preveni evaporarea apei daca nu puteti sa ii udati la timp.

Fertilizati solul

Aplicati cenusa de lemn direct pe gropita frunzei.Decoctia de ierburi poate fi folosita ca fertilizator lichid.

Faceti stropiri si udari profilactice

Reteta 1:

In 10 l de apa ,adaugati 20 g de sapun de rufe,1 l de lapte si 30 de picaturi de iod.Peste tufe,pulverizati acest amestec pan ace se dezvolta primele frunze.Repetati acest lucru de 3 ori pe luna.

Reteta 2:Lasati in 10 l de apa o paine.Apoi,faramitati-o si adaugati iod.Pe parcursul verii,sropiti castravetii de 2 ori pe luna.

Reteta 3:intr-o galeata cu apa adaugati 1 lingura de bicarbonat de sodiu.Trebuie sa udati tufele la inceputul verii impotriva bolilor fungice.

Posted on Categories Stiri