Toata mierea este dulce,dar nu toata este la fel de folositoare!Sfaturile unui apicultor cu experienta

Toata mierea este dulce,dar nu toata este la fel de folositoare!Sfaturile unui apicultor cu experienta

In Spania,in niste pesteri,arheologii au descoperit niste desene in care erau illustrate niste persoane care dobandeau faguri din stanci.Albinaritul era considerata cea mai respectata activitate in Egiptul Antic.

Se castiga foarte bine in Roma Antica din aceasta meserie.Mierea are in compozitia sa fier,magneziu,calciu,natriu,glucoza,vitaminele B si C,care au actiuni antiinflamatoare si imbunatatesc sanatatea.

Miere de iarba neagra

Daca mierea cumparata e mai amaruie,inseamna ca ca e miere de iarba.Principala trasatura a ei este vascozitatea mare.Ea se cristalizeaza foarte lent.Ca sa devina lichida,trebuie sa o amestecati.Mierea de iarba contine multe substante minerale si e eficienta in cazul bolilor vasculare ,afectiunilor sistemului nevos si in cazxul lipsei poftei de mancare.

Miere de tei

Ea se deosebeste de alte tipuri de miere prin culoarea deschisa de chilimbir.Ea e a numita de apicultori drept incolora.Ea e indicate in cazul bronsitei,bolilor de rinichi,afectiunilor ale stomacului si intestinelor.Calitatile acestui tip de miere depend foarte mult de locul de unde a fost culeasa.

Miere de trifoi dulce

Ea nu se confunda cu absolute niciun alt tip de miere,datorita gustului deosebit de vanilie.Ea e benefica pentru ca dilata vasele sanguine,echilibreaza metabolismul .

Mierea de floarea-soarelui

Aceasta miere e rece la gust.Multi o prefer datorita gustului aparte.Ea e foarte vascoasa si are o culoare de galben intens.Contine cea mai mare cantitate de glucoza.Are in component ei o cantitate mare de aminoacizi necesari organismului.

Miere de sparceta

E o miere foarte speciala.Se gaseste destul de rar in comert.Are in compozitia sa substante bioactive,vitamine,minerale,carotina si fermenti.

Miere de salcam

Puteti sa culegeti cm 350 kg e miere dintr-un hectar de salcami infloriti.Ea are cantitati egale de fructoza si glucoza.Mierea de salcam e potrivita daca suferiti de afectiuni ale sistemului nervos sau insomnie.

Miere de castan

Aceasta miere se cristlizeaza lent si ae un gust putin amarui.Are proprietati antimicrobiene.Consumati-o in mod regulat pentru a trata afectiunile sistemului digestiv si rinichilor.

Miere de hrisca

E cel mai util tip de miere.Are in component lui microelemente si aminoacizi.E mai inchisa la sculoare si se foloseste la tratarea anemiei,racelii,bolilor de piele si avitaminozei.